Ledenvergadering

woensdag, maart 15, 2023 - 19:00

Op woensdag 15 maart 2023 om 19.00 uur organiseren we onze jaarlijkse algemene ledenvergadering. Zet deze datum alvast in je agenda. Verdere details, waaronder de agenda voor de ledenvergadering, volgen nog.
Na de ledenvergadering zullen we veel verder gaan terugblikken dan alleen het afgelopen jaar. Namelijk naar ontwikkelingen in de samenleving vanaf 1900 aan de hand van de blikkenverzameling van Mees.
Mees zal naast het vertellen van interessante feiten over blik, proberen met voorbeelden uit zijn verzameling en bijbehorende anekdotes, bij ons allemaal mooie herinneringen en een vrolijke herkenning op te roepen. Hij zal daartoe ruim aandacht besteden aan het divers gebruik van blikken trommeltjes, bussen en doosjes zoals die door onszelf, bij moeder thuis of door onze oma’s en opa’s werden gebruikt. Blikkenmusea noemen hun tentoongestelde blikken daarom vaak ook “Een spiegel op de samenleving van toen”. Steekwoorden als retro, design, vintage, nostalgie en het collectief geheugen horen daarbij.
Heb je zelf een blikken bewaartrommeltje of doosje met een mooi verhaal, breng het mee.

Gebruikerslogin

Copyright 2012, Buurtvereniging Oude Molen. | login | contact | search