Fietsexcursie Almere

Deze activiteit is al geweest. Bekijk het verslag:

maandag, oktober 2, 2023 - 10:00

Fiets deze mooie oktober dag mee door Almere.
Veel mensen steken hun mening over Almere niet onder stoelen of banken, maar is dat wel terecht? De achtste gemeente van Nederland is niet de eerste plek waar mensen aan denken om te bezoeken voor een leuk dagje uit.
Deze jongste stad van Nederland (bijna vijftig jaar) is uniek in de wereld en heeft veel te bieden voor bezoekers. De stad kent successen, maar ook flinke uitdagingen in de toekomst. Er wordt volop geëxperimenteerd in architectuur, ruimtelijke ordening, openbare kunst en zelfs de natuurontwikkeling is op een bijzondere onorthodoxe wijze aangepakt. Tijd om zelf eens te gaan kijken.
We fietsen deze dag een knooppuntroute van ongeveer 45 kilometer. We beginnen in de ochtend bij het Van der Valk hotel met een kopje koffie een stadsgeografische introductie. In de middag lunchen we in het centrum. We bezoeken alle stadsdelen en gaan langs de (inmiddels) beroemdste architectonische bouwwerken zoals de Rooie Donders, het Klokhuis, de Katterug woningen, de woonboten wijk en het centrum van de stad. Ook bezoeken we de experimentele wijken De Realiteit en De Fantasie en verbazen ons over de bijzondere woningen die daar gebouwd zijn. Een bezoek aan het informatiecentrum en uitkijkpunt van de Oostvaardersplassen mag uiteraard niet ontbreken.
De excursie staat onder begeleiding van Freek Uijen (docent aardrijkskunde). We verzamelen om 10.00h bij het Van der Valk Hotel aan de A6. U dient uw eigen fiets mee te brengen of zelf een fiets te huren bij het Van der Valk hotel (E-Bike zijn aanwezig). Er zijn geen deelname kosten verbonden aan deze dag, wel zijn de kosten voor alle versnaperingen voor eigen rekening. We hopen op een droge editie.

Gebruikerslogin

Copyright 2012, Buurtvereniging Oude Molen. | login | contact | search