Sinterklaas

Op woensdagavond 29 november 2023 “klopten de harten” van kinderen van sommige gezinnen van Oude molen wel wat harder dan anders. Wanneer komen die pietjes nou en wat brengen ze mee. Voor mij en voor mij broertje en/ of zusje of voor mijn oudere broer en/ of zus. Sommige van hen waren al in pyjama, anderen waren nog aan het eten of aten zelfs bij opa en oma. Sinterklaas weet altijd iedereen te vinden dus dat kwam mooi uit. Na 18 uur vertrokken de pietjes langs de huizen. Bij het 1 e gezin werden ze met liedjes welkom geheten. Bij het volgende gezin bedacht een van de kinderen als ik nou een piet vasthou dan komt Sinterklaas vanzelf hem ophalen en neemt hij direct de rest van cadeau’ s mee. Maar helaas voor dat gezinslid lukte dat niet; de pietjes gingen gauw verder. Het volgende gezin was nog gezellig bij opa en oma aan tafel; waren net klaar met eten dus alle tijd voor de pietjes. Uiteraard ook voor de cadeau ’s en de prachtige gedichten. Bij het 4 e gezin zat iedereen klaar: de kinderen hadden al de pyjama aan en ook alle tijd voor de pietjes met de cadeau ’s. Ook bij het laatste gezin werden de pietjes warm onthaalt en werd er genoten van het prachtige gedicht en voor de oudere kinderen was er ook een prachtig papier speciaal voor hun
geschreven.

Alle cadeau ‘s waren voor zien van een prachtig gedicht letterlijk in kubusvorm….d.w.z. de gedichten waren gevouwen en gestopt in een plastic Kubus. Wat heeft de Dicht-Piet dat prachtig gemaakt. Wauw, een prachtig kunstwerk naast een leuk, mooi cadeau.

Nadat de pieten bij alle gezinnen waren langs gegaan die zich hadden op gegeven gingen ook de pieten moe maar voldaan naar het Pietenhuis terug en riepen: “Tot volgend jaar!”

Klik hier voor de foto's.

Activiteit: 

Gebruikerslogin

Copyright 2012, Buurtvereniging Oude Molen. | login | contact | search