Lintjesregen 2023

Op woensdag 26 april 2023 werd buurtgenoot Wil Nijland-Hekkert onderscheiden met een lintje.
 
Deze werd haar uitgereikt door burgemeester König in de Lebuïnuskerk in Deventer. Extra bijzonder aan deze dag was dat haar man, Henk Nijland, ook werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
 
Wil Nijland is maar liefst 17 jaar, van 1982 tot en met 1999, actief geweest binnen de buurtvereniging als bestuurslid en bij het organiseren van activiteiten. In totaal is zij 8 jaar (2 periodes) bestuurslid geweest en heeft meerdere functies vervuld binnen het bestuur. Ze was in deze periode voornamelijk secretaris van de vereniging, maar hield zich ook bezig met andere zaken. Ze was zeer actief bij de toneelvoorstellingen. Wil nam meerdere keren deel aan een voorstelling, bijvoorbeeld aan de voorstelling in 1984: "Zo'n liefelijk huisje buiten".
 
Wil neemt op 4 maart 1997 weer zitting in het bestuur om een ander bestuurslid te vervangen. Ze is naast het reguliere bestuurswerk een drijvende kracht achter de bustochten. Ze treedt af 18 maart 1999 en liet daarmee een mooie blijvende herinnering achter.
 
Naast het werk voor onze vereniging was Wil ook op tal van andere zaken actief.  bibliotheek- en leesmoeder basisschool Sancta Maria Lettele, was zij bestuurslid Plaatselijk Belang Lettele-Linde-Oude Molen, deed mee aan het programma voor bloeddonatie van Sanquin, was zij vrijwilliger bij zwembad Lettele, kookte zij voor ‘Samen Eten Lettele’, is zij schrijver voor Amnesty International, bezorgt zij maaltijden voor Ethuus De Kokkerieje en is zij vrijwilligster De Zonnebloem.
 
In de middag was er een uitgebreide feestelijke receptie in buurthuis de Spil in Lettele waar Wil en Henk in het zonnetje werden gezet.
 
Het bestuur feliciteert hierbij nogmaals Wil met deze mooie en zeer verdiende onderscheiding.

Activiteit: 

Gebruikerslogin

Copyright 2012, Buurtvereniging Oude Molen. | login | contact | search