bermopruimactie 24 maart 2018 tijdens Nationale Opschoondag

Bermopruimactie Oude Molen 24-03-2018

Zaterdag 24 maart was het in heel  Nederland de landelijke Nationale Opschoondag. Ook de buurtvereniging had op die datum, op de zaterdagmiddag,  de halfjaarlijkse bermopruimactie gepland. Om drie uur stond er koffie/thee en een fantastisch heerlijke ‘paascake’ (weer door Truus gemaakt) klaar om de deelnemers al vooraf te bedanken voor hun deelname. Hoewel die deelnemers enigszins onregelmatig op appèl verschenen, zijn er uiteindelijk toch negen volwassenen (Rikie, Bea, Silvia, Reineke, Robert Jan, Gerrit, Gerbert, Jos en Mees) en twee kinderen (Guus en Roaz)  langs de Oude Molenweg, stukje Koekendijk, Bathmenseweg/Beukenlaantje, Holterweg, Oostermaatsdijk en Bathmenseweg(noordzijde)  het zwerfvuil gaan opruimen.
En jawel hoor, zoals elke keer weer, blijkt deze actie niet voor niets. Na afloop lagen er maar liefst weer 11 zakken afval in de aanhangwagen. En deze keer met vrijwel alleen maar weggegooid verpakkingsmateriaal erin. Heel bijzonder afval werd niet aangetroffen of het moet de spanband zijn die nog in de verpakking zat of een wieldop.  Die waren zeker niet weggegooid maar verloren. Nee, het waren  juist de lege verpakkingen van sigaretten, bier- en frisdrankblikjes,  bier- en frisdrankflesjes, kauwgumstrips, snoeppapiertjes en stukken piepschuim die de vuilniszakken vulden. 
Treurig dat het telkens toch weer nodig blijkt zo’n opruimactie te houden. Volgende keer (oktober 2018) zal het de vijftiende keer zijn dat de buurtvereniging zo’n actie zal organiseren.
Voor de foto's klikt u hier 
 

Activiteit: 

Gebruikerslogin

Copyright 2012, Buurtvereniging Oude Molen. | login | contact | search