2019-09-21 Bermopruimactie

Zaterdag 21 september, de 2e bermopruimactie van 2019 stond gepland. Het was die dag ook World Cleanup Day, het grootste burgerinitiatief ter wereld dat zich inzet tegen zwerfafval. Ook het WNF organiseerde een activiteit, namelijk de WWF-Sea Swim in Scheveningen, waarbij honderden mensen tegelijk het zeewater in gaan en zwemmen voor een plasticvrije zee. Onder deze honderden mensen bevonden zich ook Laura Drewes en Freek Uijen, die met z’n tweeën ruim €550,- bij elkaar hebben gezwommen voor het goede doel.

In ons buurtschap hebben we het echter droog gehouden, het was een heerlijke warme zonnige zaterdag. Om 15:00 uur verzamelden zich een aantal leden bij de Molen en werd er gestart met een kopje koffie met appelgebak van Truus. Nadat de container met spullen van de Deventer Familie Schoon gevonden was, konden de vuilniszakken en de afvalknpijer ter hand worden genomen en werd buurt in getrokken. Rond de Holterweg was weinig afval te vinden, door de voorbereidingen voor de aanleg van de rotonde en het onderhoud van de fietspaden was het meeste zwerfafval hier al verdwenen. Daarnaast bleken er ’s ochtends, waarschijnlijk in het kader van World Cleanup Day, al vrijwilligers door de buurt hebben gelopen om zwerfafval op te ruimen.

Met een klein ploegje zijn we daarom de Bathmenseweg, Cröddendijk, Oostermaatsdijk en Oude Molenweg ingetrokken en ons in een kleine 2 uur tijd ons van onze beste kant laten zien en ons buurtschap weer een stukje schoner achtergelaten. Na een kleine versnapering, aangeboden door de Deventer Schoon Familie, kon eenieder met een voldaan gevoel weer huiswaarts keren.

Dank voor jullie inzet.

Activiteit: 

Gebruikerslogin

Copyright 2012, Buurtvereniging Oude Molen. | login | contact | search