2019-09-03 Geslaagde dagtocht sluit fietsseizoen fietsgroep Larenseweg/Oude Molen af

Geslaagde dagtocht sluit fietsseizoen fietsgroep Larenseweg/Oude Molen af.
Op dinsdag 3 september is met een dagtocht naar de Sallandse Heuvelrug het fietsseizoen van de fietsgroep Larenseweg/Oude Molen afgesloten. In de maanden mei, juni en juli organiseert de fietsgroep elke dinsdagavond een avondrit in de omgeving, in de maand augustus tweemaal een middagtocht en de eerste dinsdag van september de afsluitende dagtocht. Deze keer meldden zich een recordaantal van maar liefst 35 deelnemers ’s morgens om 09.00 uur bij de start. De tocht, uitgezet door Eppe en Tiny Roeterdink, leidde de groep langs veel fraaie natuur in het Sallandse heuvellandschap: bossen, heuvels, weidelandschappen, de Regge en meer. Ondanks het ietwat sombere weer, was het toch prima fietsweer. Onderweg werd aangelegd voor de koffie bij SRV-camping De Molenhoek te Haarle, voor een uitstekende lunch bij café/zalencentrum Spoolder in Luttenberg en voor een middagdrankje bij CR De Molenhoek in Heeten. Na een fietstocht van 65 km was de groep rond 17.30 uur weer terug bij de vertrekplaats, de Jumbo in Bathmen. Met veel dank aan de organisatie voor deze fraaie en vooral ook gezellige tocht ging iedereen tevreden huiswaarts. Volgend jaar mei start het nieuwe seizoen.
Meer foto’s  van de tocht zijn te zien door hier te klikken.
Bij de buurtvereniging is de fietsgroep nog steeds een verenigingsactiviteit. De contactpersoon namens het bestuur is Gerbert Pakkert. Hij vraagt jaarlijks leden van de buurtvereniging om de avondtochten (eenmaal per 14 dagen organiseert Oude Molen de tocht) en een middagtocht uit te zetten. In 2019 hebben Henk en Gerrie Meijer, Henk en Truus Habermann, Fre en Joke van Voorst, Gerrit en Joke Tuitert, Anton en Minie Haverslag en Mees en Bea Struijs de avondtochten uitgezet en Mees en Bea  ook een middagtocht.  Bij de dagtocht verleent Gerrit Stegink al een aantal jaren zijn medewerking als assistent/verkeersbegeleider.
Het aantal deelnemers uit Oude Molen is helaas al jaren zeer laag. Buiten de leden die de tocht uitzetten, fietsen op zo’n avond gemiddeld drie buurtgenoten mee. Dat is weinig als je bedenkt dat er in totaal wel 25-30 deelnemers per avond/middag zijn.
Dus toch weer een oproep aan iedereen om in 2020 mee te gaan fietsen.
 

Gebruikerslogin

Copyright 2012, Buurtvereniging Oude Molen. | login | contact | search