19-04-27 Klootschieten Koningsdag

Verslag Klootschieten Koningsdag 2019

Op deze Koningsdag stond het beste en enige klootschietteam van Oude Molen allerlei onverwachte verrassingen te wachten. Enkele ogenblikken voor de start waren ze zich daar nog niet van bewust, maar toen het eenmaal tijd was te vertrekken ging het bijna gelijk mis. De toernooileiding had het parcours gewijzigd. De eerste kloot, die door onze eerste man met een ferme worp in de vroeger goede richting werd gegooid, rolde pardoes het weggetje links voorbij dat we wel hadden moeten ingaan. Een extra worp was het gevolg.
Nu vond het team van de Oude Molen een paar extra worpen overigens geen straf.  Onder het motto, hoe beter je gooit des te minder mag je gooien, deden we als Oude Molenteam (bewust of onbewust) ons best om de bal zo vaak mogelijk te mogen gooien. De volgende verrassing daarbij was dat onze tegenstander uit Loo deze tactiek helemaal niet door had. Zij wierpen de bal verder en dus stonden zij in het sombere wat kille weer meer te wachten dan te gooien. En kijk dat was voor hen mooi kloten.
Overigens mocht de lezer het woord kloten (van het spelletje) als een soort vloek beschouwen dan kan uw reporter u verzekeren dat tijdens het parcours er heel veel nieuwe spelletjes zijn uitgevonden. En dat is handig want het klootschieten gaat mogelijk de dupe worden van een milieumaatregel. Deze luidt dat ballen met lood niet meer gebruikt mogen worden omdat ze te vaak wegraken en niet meer teruggevonden kunnen worden. En ja dan is, met dat lood in die ballen, het milieu weer zwaar belast. Want lood is best zwaar. Dat ondervond het Oude Molenteam ook. Eerst een worp, daarna een doffe plof en toen? De plaats waar de kloot was neergekomen had menigeen duidelijk op het netvlies. Daar gezocht, geen kloten te zien. Zoeken met z’n allen en uiteindelijk in een krater, die de kloot had geslagen van wel 20 cm diep, had deze bal in schutkleuren zich stiekem schuil gehouden.
Geen verrassing overigens was de  pauzestop aan de Oude Postweg. Als vanouds kon daar geld worden ingewisseld tegen gerstenat en hamburgers. Ook uw team kon geen weerstand bieden om deze biologisch zuivere natuurproducten tot zich te nemen opdat het tweede deel van het parcours nog meer heerlijke worpen zou opleveren. En zo geschiedde. Hoe meer, hoe beter bleek ons motto nog steeds.
Aan het eind van het parcours bleek tot onze verbazing (haha) dat we niet gewonnen hadden, zei men. Maar dat is nep-nieuws. Wij hadden veel meer worpen dan de tegenstander uit Loo en dus … Wat is er leuker dan lekker ballen.
Na afloop zochten we de fietsen weer op om op de goede afloop nog iets te nuttigen in ‘t dorp. Waar had ik die fiets nu eigenlijk neergezet . Wij snapten er de ballen niet meer van. Verrassend genoeg hebben we ze toch gevonden.
Uw Oude Molenteam bestond dit jaar uit  captain Gerard Gerritsen en zijn klojo’s Gerrit Tuitert, Dick Meuleman , Jos Jager en Mees Struijs (die staat verrassender wijs niet op de foto’s , want hij begreep blijkbaar niet dat je voor de lens moet staan om erop te komen en niet erachter!!!!!).
Voor bijbehorende foto’s klik hier

Gebruikerslogin

Copyright 2012, Buurtvereniging Oude Molen. | login | contact | search