Lintjesregen

Lintjesregen 2022 in Oude Molen
Dinsdag 26 april was het zover. In Nederland ontknoopte zich deze dag 2908 complotten om aangedragen kandidaten te lokken naar een gemeentehuis om aldaar gedecoreerd te worden vanwege hun bijzondere verdiensten voor de samenleving. Zo ook in de gemeente Deventer. Negentien personen waren deze ochtend via smoezen en valse voorwendselen naar het gemeentehuis ontboden om aldaar verrast te worden. Onder die negentien bevonden zich vijf inwoners van Lettele en Bathmen, en onder die vijf bevonden zich twee buurtgenoten en oud-bestuursleden van onze vereniging.
Het heeft zijn koninklijke hoogheid behaagd om Mees Struijs en Bas van Swichem te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Mees Struis is voorgedragen vanwege een lange lijst van maatschappelijke verdiensten. Zo was Mees vicevoorzitter, Algemene Bathmense Sportvereniging (ABS), heeft hij deelgenomen aan Programma Uitzending Managers (PUM), was hoofdredacteur van magazine Wijn en Wijngaard, zat in de Rotaryclub Bathmen-de Schipbeek, was/is penvoerder van het buurtcomité Verbeteren Verkeersveiligheid N344 en was hij voorzitter van respectievelijk Stichting Windkorenmolen "De Leeuw" en uiteraard onze eigen Buurtvereniging Oude Molen. Een hele lijst.

Ook Bas van Swichem is voorgedragen vanwege een imposante lijst met maatschappelijke activiteiten.
Zo was Bas bestuurslid, Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners, Jurylid/Ambassadeur/coach/organisator van Worldskills Netherlands, voorzitter van Zwembad De Looermark, Gemeente Belang Deventer, Welcome Again Veterans, Plan Brink Bathmen, Stichting Windkorenmolen De Leeuw en uiteraard ook onze eigen buurtvereniging. Ook Bas is op meerdere fronten een betrokken dorps- en buurtgenoot.
Beide heren waren door list-en-bedrog gelokt naar het gemeentehuis. Bas zelfs met tegenzin. Mees had een vermoeden en waaide met de wind mee. Het was een prachtige  ochtend. Eerst een welkom op het gemeentehuis en vervolgens een mooie plechtige ceremonie in een tot de nok toe gevulde Lebuinuskerk. Burgemeester Ron König leidde de ceremonie op waardige wijze. Meerdere rondes met speeches volgde elkaar op, onderbroken door mooie muziek en een geweldig gedicht van de stadsdichter over onbaatzuchtige helden die geheel vrijwillige een enorme werklast verzetten in onze maatschappij. Een grote groep buurtgenoten was deze ochtend aanwezig om Mees en Bas te zien worden gehuldigd.
In de middag en avond waren er verschillende activiteiten georganiseerd voor beide heren. In de tuin van de familie Struijs was een receptie met familieleden, vrienden en buurtgenoten en in de avond was er een muzikale verrassing georganiseerd met een aubade door de harmonie. De hele buurt rondom de prins Johan Frisolaan in Bathmen liep uit voor dit optreden.

Als buurtvereniging feliciteren wij nogmaals Bas en Mees en kijken met trots terug op deze dag. Ook willen wij op deze plek buurtgenoten bedanken die deze dag hebben vormgegeven door het voordragen en organiseren van alle activiteiten die horen bij de lintjesregen. Kortom, het was een onvergetelijke en geweldige dag.

Activiteit: 

Gebruikerslogin

Copyright 2012, Buurtvereniging Oude Molen. | login | contact | search